Život nije bajka: 14 nerealnih očekivanja koja uništavaju vezu

Foto: Foter/Flickr/Pandora’s Perspective
Podelite:

Ukoliko imate previše očekivanja u vezi, vrlo brzo ćete se razočarati, a vaš odnos će pući.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / photostock

Nemojte biti naivni i pasti u zamku postavljanja nerealnih ciljeva. To što se videli na tv-u, čitali u časopisima i bajkama je jedno, a vaš odnos sasvim drugo.

1. Na prvom mestu sam ja

U situaciji da si ti sunce, a tvoj partner biljka, onda bi ovo super funkcionisalo. U realnom svetu odraslih ima toliko stvari o kojima moramo da vodimo računa. Pored ljubavi svog života, ljudi imaju i posao (ili bar nešto tako), prijatelje, porodicu. Vi možete biti u centru pažnje samo nekom parazitu, bez prijatelja i porodice, svim ostalima jeste centar sveta, ali ne i osa oko koje se okreću.

Pitajte doktora online u samo 3 klika. www.eklinika.rs

2. Nema svađe

Svaki iskren i trajniji odnos sa sobom nosi nesuglasice. Sasvim je normalno imati neke čarke, pa čak i posvađati se, ali je bitno i rešiti nesuglasice. Naravno postoji granica. Ukoliko su to svakodnevne nesnosne svađe ili tuče, možda niste idealan par ili vam treba pomoć.

3. Ti si mi sve 

Znate one prijatelje koji vas se sete samo kad raskinu? Nemojte biti jedna od onih osoba koja zaboravi na sve kada je u vezi. Vaš partner vam ne može pružiti ono što mogu prijatelji i porodica.

4. Razume moja osećanja

Ukoliko ti treba neko ko zna da gleda u pasulj, ona idi u neko pleme, pa traži vrača, samo znaj da ćeš morati da igraš oko vatre i slušaš poglavicu. Ako ne želiš da odeš iz civilizacije, onda shvati da niko ne može da čita tvoje misli i osećanja. Običan čovek može da te razume, samo je potrebno da mu kažeš šta želiš i osećaš.

5. Moramo da budemo zajedno 

Nema potrebe da budete zajedno 24/7. Nađite vremena za sebe i svoje prijatelje. Ako ste stalno zajedno onda ćete ugušiti jedno drugo. Ukoliko ste tek nekoliko nedelja u vezi, onda zapišite ove reči, pa ih se setite za koji mesec.

6. Naša veza je laka

Svi iskusni ljubavnici će vam reći da je njihova veza teška i naporna. Očekivati da vam veza bude kao šetnja parkom jeste nerealna. Morate biti spremni na kompromise, a to nije baš lako.

7. Dizni je u pravu 

Ukoliko misliš da si princeza, onda možeš očekivati princa na belom konju. Međutim, ako si prerasla vrtić, a i dalje čekaš princa, imamo lošu vest. U redu je da želiš da budeš srećna do kraja života, samo što nijedna bajka nije prokazala kakav je život tih zaljubljenih goluba.

8. Čini me srećnom

Nerealno je očekivati da te partner usreći svakog minuta. Svi imaju svoj život i nemaju vremena da ispune svaki vaš hir. Ponavljamo, samo parazitu možete biti osa oko koje se okreće.

9. Ja sam u pravu

U svojoj kućici za barbike ti propisuješ pravila, ali u životu s drugom osobom mora postojati kompromis. Zato nijedna veza nije laka.

10. Mi smo jedna duša

To ne postoji. Čak i kada vam se poklope razni faktori za uspešan brak, vaš parter neće misliti isto kao i vi.

11. Ja sam uvek zadovoljna

Da li postoji i jedna stvar u životu koju radite, a da ste 100 odsto zadovoljni? Zašto onda očekujete to od veze? Da biste bili zadovoljni, morate raditi na vezi, jer je njoj potrebna ljubav i nega. U suprotnom ona puca i pati.

12. Seks je uvek sjajan

U početku će on zaista biti vatren, ali vremenom se više nećete oduševljavati seksualnim trikovima koje znate. Kako ne biste ugasili strast, potrudite se i začinite seksualni život, inače će vas ubiti monotonoja, odnosno monogamija.

13. Svi ga vole

Kevi je kao sin, ćaletu ortak, drugaricama Timberlejk,…To možda u filmu i to lošem. Nije moguće da se svi svima svide, pa tako ni vaš savršen dečko neće svima prirasti za srce.

14. Ravnopravni smo

U kapitalističkom svetu onaj ko ima pare ima moć, tako je i u vezama. Naravno postoje svetli primeri parova koji su, uprkos razlikama, uspeli da izgrade odnos jednakih moći.

 

Pitajte doktora online u samo 3 klika. www.eklinika.rs

eKlinika.rs /24sata.rs

Podeljeno