Znamo da penis može biti premali, nego može li vagina biti prevelika?

Podelite:

Postoji milion načina kako saznati jesu li vam grudi velike, male ili taman, pa tako i jesu li lepe i privlačne, ali kad je reč o intimnom području, stvar je potpuno drugačija. Postoje li merila i čvrste činjenice vezano za to pitanje?

mala-vagina

U potrazi za odgovorima, naišli smo na zanimljiva objašnjenja asistentice Brook McFadden na odseku ženske medicine i rekonstrukcijske hirurgije ženskog polnog organa, pri univerzitetu Ohio State University.

Temeljni problem leži u tome što se veličinu vagine nemamo sa čime uporediti. McFadden je u najnovijem istraživanju proučavala genitalije kod 168 žena u dobi od 57 godina, koristeći istu tehniku kao profesorka Jillian Lloyd u studiji: Izgled ženskih genitalija: razotkrivanje normalnog.

Male stidne usne

Male usne razlikuju se po veličini od žene do žene, vrlo bitno, one kod ni jedne žene nisu iste. Postoji statistički značajna razlika između leve i desne male usne, što je potpuno ako vaše nisu iste veličine, objašnjava, McFadden. Njeno istraživanje je uočilo da su leve male usne u proseku široke 2,1 centimetara s rasponom od 0,4 do 6,4 centimetara. Desne su u proseku široke 1,9 centimetara s rasponom od 0,3 do 7,0 centimetara.

Pitajte setifikovane GINEKOLOGE online.

Velike stidne usne

One su kao zaštitna zgrada oko malih usna, klitorisa. U proseku su veličine 8,1 centimetara (veličina bočice laka za nokte) s rasponom od 4,0 do 11,5 cm. Što je žena starija, to male i velike usne postaju manje.

Klitoris

Slično kao i ostatak anatomije, postoji prilično široka varijanta kad je u pitanju taj gumb za zadovoljstvo. McFaddenina studija pokazuje da se širina klitorisa kreće u rasponu od 0,2 do 2,5 cm s prosekom od 0,8 cm, a dužina od 0,4 do 4,0 cm, s prosekom od 1,6 cm. Naravno, njegove dimenzije se povećavaju u stanju orgazma tokom polnog odnosa.

Vaginalni kanal

McFaddenino istraživanja još se nisu dotakla vaginalnog kanala, ali dok i to ne dođe na red, ona smatra da bi se trebalo držati smernica iz studija 2005. godine. Tada su istraživanja pokazala da je prosečna dubina vagine 9,6 cm (uporedite to s tubicom prosečnog sjaja za usta), a raspon je između 6,5 i 12,5 centimetara.

Ako vam i dalje nije jasno imate li preveliku vaginu, svakako posetite ginekologa i podelite s njom/njim sve nedoumice.
Eklinika.rs  (Magazin.net.ht/Z.Č./womenshealthmag.com)
Podeljeno